Статті

Творець Грузинського легіону — про те, як почав воювати з росією у 14 років, втрати підрозділу та проблеми на батьківщині
2 Мамука Мамулашвілі воював під керівництвом свого батька проти проросійських сепаратистів в Абхазії, провів три місяці в полоні, ще підлітком був нагороджений найвищою нагородою Грузії — орденом Вахтанга Горгасала третього ступеня. О 2014 році з невеликою командою друзів організував Грузинський легіон і приїхав до України воювати з російськими «їхтамнетами». І до цього дня очолює цей підрозділ, який з початком повномасштабного вторгнення Росії виріс до цілого полку. «Думська» поспілкувалася з цією незвичайною людиною.
Ракетний удар по «зерновому перемир'ю»: москва вкотре продемонструвала, що розуміє лише мову сили
2 Хай там що, ракетний удар по портовій інфраструктурі менш ніж через 24 години після укладення угоди, яка передбачає відмову від таких дій — це чергове підтвердження старої істини: договори з росією не варті паперу, на якому вони написані. Нинішній режим в росії неспроможний домовлятися і розуміє лише одну мову — мову сили. 
Куди піти в Одесі: симфорок в Музкомедії, комедійний спектакль на балконі та камерний оркестр у Філармонії
2 «Думська» продовжує розповідати читачам про майбутні події з культурного життя міста, яке, незважаючи на воєнний стан, залишається досить насиченим. Так, цього тижня у одеситів та гостей міста з’явиться можливість побувати на театральних виставах, комедійній постановці просто неба та подивитися українські кінострічки в музеї. 
На фронті: окопний побут, демократизм українського війська та «копай глибше»
2 Що відбувається на лінії фронту між Миколаєвом та Херсоном? Як живуть наші воїни на передовій? Чи дійсно на півдні ось-ось почнеться масштабний контрнаступ Сил оборони? Відповіді на ці та інші питання шукав військовий кореспондент «Думської» Георгій Ак-Мурза, який знову відвідав позиції українських захисників.
Куди піти в Одесі: "Емігранти" в укритті, "Тоска" в Опері та українські пісні в Міському саду
2 Сложно говорить о культурном досуге, пока в нашей стране гибнут люди, а вражеские снаряды уничтожают наши школы, больницы, театры и музеи. Но жизнь продолжается и Украина обязательно победит! Искусство дает нам возможность отвлечься от тревожных мыслей, прибавляет силы и вдохновение не опускать руки и приближать нашу Победу каждый на своем месте. Поэтому при любой возможности ходите в театры и музеи, на выставки и концерты. 
«Волк», Испанец и Жак: история одного выхода из окружения
2 Новая фронтовая история от военного корреспондента «Думской» Георгия Ак-Мурзы. Несмотря на то, что автор упорно продолжает называть эти очерки «байками», они основаны на реальных событиях. В эпизоде, описанном ниже, наш сотрудник принимал участие лично. 
«Жена лежала рядом мертвая, сына отбросило в сторону…»: истории пострадавших при ракетном обстреле Одесской области
2 Корреспондент «Думской» пообщалась с пострадавшими в результате ракетного удара, нанесенного в минувшую пятницу российскими нацистами по курортной Сергеевке Одесской области. 
Опустевшая Дерибасовская и третий всадник апокалипсиса: как выживает бизнес в условиях полномасштабной войны
2 Специальный корреспондент «Думской» Дмитрий Жогов выяснял, как переживает одесский бизнес полномасштабную войну. 
День Доброй Воли и нового унижения Москвы: Украина побеждает в морской войне
2 Российский военно-морской флот продемонстрировал полнейшую неспособность организовывать сколько-нибудь значительные операции даже в таких относительно небольших и закрытых акваториях, как Черное море, причем в условиях отсутствия у противника кораблей даже второго ранга.
Архів статей по місяцах:

2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008 

Ми використовуємо cookies    Ok    ×